Ressenya de «The Aesthetics of Melancholia: Medical and Spiritual Diseases in Medieval Iberia»

Autores/as

DOI:

https://doi.org/10.14198/rcim.2024.13.11

Palabras clave:

malenconia, malalties, medieval, teoria dels humors, literatura castellana, Humanisme

Resumen

El llibre The Aesthetics of Melancholia: Medical and Spiritual Diseases in Medieval Iberia, del professor Luis F. López González i que acaba de publicar Oxford University Press és un estudi acurat que ressegueix la influència de la teoria dels humors i, en particular, de la malatia de la malenconia als textos de tres autors canònics de la literatura medieval castellana: Alfonso X, Don Juan Manuel i Juan Ruiz. La tesi principal d’aquesta obra, que l’autor argumenta de forma convincent, és que la incorporació d’explicacions naturals a l’origen de les malalties dins dels textos dels segles XIII i XIV estudiats en el llibre, contribuí al desplaçament gradual del marc mental teocràtic de la societat medieval cap un altre de més humanista i científic que predominarà durant el Renaixement.

Citas

Luis F. López González, The Aesthetics of Melancholia: Medical and Spiritual Diseases in Medieval Iberia, Oxford, Oxford University Press, 2022, 259 pp.

Cubierta del libro The Aesthetics of Melancholia

Descargas

Estadísticas

Estadísticas en RUA

Publicado

08-01-2024

Cómo citar

Rivero Navarro, S. (2024) «Ressenya de “The Aesthetics of Melancholia: Medical and Spiritual Diseases in Medieval Iberia”», Revista de Cancioneros Impresos y Manuscritos, (13), pp. 204–208. doi: 10.14198/rcim.2024.13.11.

Número

Sección

Reseñas